Статии с етикет: Системата ни убива - 24novini.bg
Статии с етикет: Системата ни убива - 24novini.bg

"Да живее България!" Това е възгласът от 25-та вечер на протестите на майките на деца с увреждания за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Шествието тръгна от Министерския съвет и с викове "Елате при нас - протестът е за вас" се отправи по ул. "Г.С. Раковски" към централата на НФСБ.

 

Започнаха вечерните протести срещу правителството. Днес е четвъртият ден, в който граждани от цялата страна протестират срещу покачващите се цени и настояват за оставка на правителството. 

 

Национален протест на 18 ноември от 15,00 ч. пред Народното събрание свикаха майки и жени в подкрепа на протестиращите майки на деца с увреждания. Това обяви жена, представила се като родител на три деца. Протестиращите са на палатката пред парламента от 1 юни, а пред Министерския съвет излизат за 22-ри ден.

 

"Имам информация, че падналите пътни знаци са поставени обратно, както и че маркировка не е поставена", заяви омбудсманът Мая Манолова по време на брифинг след срещата с граждани на Своге, по повод катастрофата с автобуса, която отне живота на 20 души.

 

Майките на деца с увреждания излязоха за 22-ри ден на протест с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

 

Майките на децата с увреждания свикаха 22-ия ден на протеста за довечера в 17,30 ч. Мястото е обичайното - пред Министерския съвет, където от 21 дни те протестират всяка вечер.

Масово автошествие организират врачани за утре, неделя. Протестът на Северозапада е пореден и отново срещу системата. Шествието на колела ще тръгне в 16.30 ч. от площад „Св. Софроний Врачански“ и ще обиколи централните улици на града. Към него ще се присъединят жители на северозападните райони, посочват организаторите.

 

Ден 11-ти от протестите срещу вицепремиера Валери Симеонов. И тази вечер майките на деца с увреждания се събраха пред Министерския съвет, за да поискат отново оставката му, а после факелно шествие затвори движението на Орлов мост.

 

Днес от 17:30 за десети път майките на деца с увреждания и граждани ще излязат на протест пред сградата на Министерския съвет с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. В страницата на събитието във Фейсбук протестът е обявен с публикация в духа на Хелоуин „Оставка или беля“, където призовават да изгонят злите духове с оставката на Симеонов.

Част от протеста беше изпълнение на песен от Валери Славчев, вокал и китара в група "Хоризонт". Той застана с името и сина си на протеста и заяви, че Валери Симеонов не заслужава да носи името си. Той допълни, че бащата на вицепремиера е направил много за България.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...