Статии с етикет: Системата ни убива - 24novini.bg
Статии с етикет: Системата ни убива - 24novini.bg

Изчисленията, че с една пета са намалели след новата наредба получаващите помощи по ТЕЛК е абсолютно неточно, защото никой не може да каже точно колко хора трябва да получат ТЕЛК, каза за 24novini.bg Нели Димитрова от инициативата "Системата ни убива".

.

За последните 20 години космическа станция стъпи на невидимата страна на луната, учените направиха опит за зачеване на бебе от стволови клетки, Марсоходът ходи по Марс, но да преминеш с инвалидна количка от Шератон до Министерския съвет остава невъзможно. Толкова по въпроса за достъпната градска среда, коментират пред 24новини.бг. Олга Милчалиева и Боряна Драганова – майки на деца с увреждания, част от Гражданската инициатива „Системата ни убива всички“.

 

Системата за подпомагане на хората с увреждания у нас не работи координирано и системно за всички и нямаме право да оставим този батак на децата ни. Това заявиха пред 24новини.бг Олга Милчалиева и Боряна Драганова от Гражданската инициатива „Системата ни убива всички“. Публикуваме отделни части от разговора в редакцията ни с майките, защото проблемите, на които те са се посветили касаят цялото общество и усещането за справедилвост на гражданите.

 

Премиерът и трима министри се срещнаха днес с майки от инициативата "Системата ни убива", които благодариха за реформата в ТЕЛК. Тя още не е започнала всъщност. Само има намерение да я започнат. Другите майки пък - от инициативата "Системата ни убива всички" - обявиха в писмо до медии и институции, че реформата в ТЕЛК, така замислена, е "експеримент с хората и техните съдби".

 

"Да живее България!" Това е възгласът от 25-та вечер на протестите на майките на деца с увреждания за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Шествието тръгна от Министерския съвет и с викове "Елате при нас - протестът е за вас" се отправи по ул. "Г.С. Раковски" към централата на НФСБ.

 

Започнаха вечерните протести срещу правителството. Днес е четвъртият ден, в който граждани от цялата страна протестират срещу покачващите се цени и настояват за оставка на правителството. 

 

Национален протест на 18 ноември от 15,00 ч. пред Народното събрание свикаха майки и жени в подкрепа на протестиращите майки на деца с увреждания. Това обяви жена, представила се като родител на три деца. Протестиращите са на палатката пред парламента от 1 юни, а пред Министерския съвет излизат за 22-ри ден.

 

"Имам информация, че падналите пътни знаци са поставени обратно, както и че маркировка не е поставена", заяви омбудсманът Мая Манолова по време на брифинг след срещата с граждани на Своге, по повод катастрофата с автобуса, която отне живота на 20 души.

 

Майките на деца с увреждания излязоха за 22-ри ден на протест с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

 

Майките на децата с увреждания свикаха 22-ия ден на протеста за довечера в 17,30 ч. Мястото е обичайното - пред Министерския съвет, където от 21 дни те протестират всяка вечер.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...