Статии с етикет: Системата ни убива - 24novini.bg
Статии с етикет: Системата ни убива - 24novini.bg

Не един път сме писали за проблемите на родителите на деца с увреждания и трудностите, които те срещат с отглеждането им у нас и недостъпната среда

Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" отново излизат на протест днес, в Деня на детето. Протестът им започва от днес и е с мотото "Да спасим децата от системата!". Исканията на протеста са за равнопоставеност в подкрепата на всички деца в България. Това става ясно от Фейсбук страницата на събитието.

Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" отново излизат на протест. Той започва от днес и е с мотото "Да спасим децата от системата!". Исканията на протеста са за равнопоставеност в подкрепата на всички деца в България. Това става ясно от Фейсбук страницата на събитието.

Протестиращи майки на деца с увреждания от иницативата "Системата ни убива" излизат на нов протест от 1-ви Юни. Това става ясно от страницата на събитието във Фейсбук. Мотото на протеста е "Да спасим децата от системата!", а исканията ми са за  равнопоставеност в подкрепата на всички деца в държавата. 

 

Протестиращи майки на деца с увреждания започват нов протест от 1-ви Юни под надслов "Да спасим децата от системата!", с който ще се борят за равнопоставеност в подкрепата на всички деца в държавата. Това става ясно от страницата на събитието във Фейсбук.

 

Майките от гражданската инициатива „Системата ни убива“ изпратиха отворено писмо до премиера Борисов, в което изразяват възмущението си от приетата Методиката за индивидуална оценка на потребностите за подкрепа на хората с увреждания.

 

Изчисленията, че с една пета са намалели след новата наредба получаващите помощи по ТЕЛК е абсолютно неточно, защото никой не може да каже точно колко хора трябва да получат ТЕЛК, каза за 24novini.bg Нели Димитрова от инициативата "Системата ни убива".

.

За последните 20 години космическа станция стъпи на невидимата страна на луната, учените направиха опит за зачеване на бебе от стволови клетки, Марсоходът ходи по Марс, но да преминеш с инвалидна количка от Шератон до Министерския съвет остава невъзможно. Толкова по въпроса за достъпната градска среда, коментират пред 24новини.бг. Олга Милчалиева и Боряна Драганова – майки на деца с увреждания, част от Гражданската инициатива „Системата ни убива всички“.

 

Системата за подпомагане на хората с увреждания у нас не работи координирано и системно за всички и нямаме право да оставим този батак на децата ни. Това заявиха пред 24новини.бг Олга Милчалиева и Боряна Драганова от Гражданската инициатива „Системата ни убива всички“. Публикуваме отделни части от разговора в редакцията ни с майките, защото проблемите, на които те са се посветили касаят цялото общество и усещането за справедилвост на гражданите.

 

Страница 1 от 3

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...