Статии с етикет: Системата ни убива - 24novini.bg
Статии с етикет: Системата ни убива - 24novini.bg

Протестиращи майки на деца с увреждания от иницативата "Системата ни убива" излизат на нов протест от 1-ви Юни. Това става ясно от страницата на събитието във Фейсбук. Мотото на протеста е "Да спасим децата от системата!", а исканията ми са за  равнопоставеност в подкрепата на всички деца в държавата. 

 

Протестиращи майки на деца с увреждания започват нов протест от 1-ви Юни под надслов "Да спасим децата от системата!", с който ще се борят за равнопоставеност в подкрепата на всички деца в държавата. Това става ясно от страницата на събитието във Фейсбук.

 

Майките от гражданската инициатива „Системата ни убива“ изпратиха отворено писмо до премиера Борисов, в което изразяват възмущението си от приетата Методиката за индивидуална оценка на потребностите за подкрепа на хората с увреждания.

 

Изчисленията, че с една пета са намалели след новата наредба получаващите помощи по ТЕЛК е абсолютно неточно, защото никой не може да каже точно колко хора трябва да получат ТЕЛК, каза за 24novini.bg Нели Димитрова от инициативата "Системата ни убива".

.

За последните 20 години космическа станция стъпи на невидимата страна на луната, учените направиха опит за зачеване на бебе от стволови клетки, Марсоходът ходи по Марс, но да преминеш с инвалидна количка от Шератон до Министерския съвет остава невъзможно. Толкова по въпроса за достъпната градска среда, коментират пред 24новини.бг. Олга Милчалиева и Боряна Драганова – майки на деца с увреждания, част от Гражданската инициатива „Системата ни убива всички“.

 

Системата за подпомагане на хората с увреждания у нас не работи координирано и системно за всички и нямаме право да оставим този батак на децата ни. Това заявиха пред 24новини.бг Олга Милчалиева и Боряна Драганова от Гражданската инициатива „Системата ни убива всички“. Публикуваме отделни части от разговора в редакцията ни с майките, защото проблемите, на които те са се посветили касаят цялото общество и усещането за справедилвост на гражданите.

 

Премиерът и трима министри се срещнаха днес с майки от инициативата "Системата ни убива", които благодариха за реформата в ТЕЛК. Тя още не е започнала всъщност. Само има намерение да я започнат. Другите майки пък - от инициативата "Системата ни убива всички" - обявиха в писмо до медии и институции, че реформата в ТЕЛК, така замислена, е "експеримент с хората и техните съдби".

 

"Да живее България!" Това е възгласът от 25-та вечер на протестите на майките на деца с увреждания за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Шествието тръгна от Министерския съвет и с викове "Елате при нас - протестът е за вас" се отправи по ул. "Г.С. Раковски" към централата на НФСБ.

 

Започнаха вечерните протести срещу правителството. Днес е четвъртият ден, в който граждани от цялата страна протестират срещу покачващите се цени и настояват за оставка на правителството. 

 

Национален протест на 18 ноември от 15,00 ч. пред Народното събрание свикаха майки и жени в подкрепа на протестиращите майки на деца с увреждания. Това обяви жена, представила се като родител на три деца. Протестиращите са на палатката пред парламента от 1 юни, а пред Министерския съвет излизат за 22-ри ден.

 

Страница 1 от 3

Горещи теми

Нагоре...