Протестът на учителите остави бутилки с вода пред МОН (снимки) - 24novini.bg

Протестът на учителите остави бутилки с вода пред МОН (снимки)

Протестиращите учители оставиха бутилки с вода пред МОН. Протестиращите учители оставиха бутилки с вода пред МОН.
16.09.2019 | 17:30
(0 гласа)

 

Протестиращите днес учители пред Министерството на образованието оставиха до колоните на сградата бутилки с вода. Акцията е във връзка с мотото на протеста "Време е МОН да изпие една студена вода".

 

 

"Училището не трябва да се превръща в полицйска институция. Ние не сме полицаи и не трябва да се предефинира ролята на училището и учителите",

заяви учителката Яна Шишкова на протеста днес. 

Преподавателите не са съгласни с нова наредба на Министерството на образованието и науката, с която се предвижда учителите да ходят по домовете на децата, отсъстващи от учебни занятия. 

"Има учители, които на драго сърце отиват в дома на детето и помагат, но това не може да се въведе за всички училиа", допълва тя. 

Шишкова допълни, че тя и колегите й искат атестациите за учителите да се предвиждат от догодина, да бъдат перфектни и да са лишени от субективизъм. 

Преподавателката заяви, че за протестиращите реакцията на Синдиката на българските учители, който се разграничи от протеста, е изненада за тях. 

Снимка: Преподаватели от протеста оставиха бутилки с вода пред Министерството на образованието

Източник: Фейсбук

"Удивени сме, защото те ни подкрепиха през лятото, когато ясно заявиха, че учителите са претоварени. Не знам какво се е променило при тях. Със сигурност ще напусна синдиката", категорично заяви Шишкова.

Протестиращите поясниха, че не са политически лица в отговор на коментара на министъра на образованието Красимир Вълчев, че протестът е политичеса акция.

"Нямаме за цел да сваляме правителството. Очакваме нормален и публичен диалог. Имаме предложения, които искаме да бъдат на обществено обсъждане", обясни учителката.

Миналата седмица пред БНР Шишкова покани всички да занесат по бутилка вода пред МОН на първия учебен ден (16 септември) от 16 часа. 

"Да покажем, че от сега нататък, при всеки опит за вземане на важни решения на тъмно или чрез саботиране на реални обсъждания, ще доведе до пиене на студена вода на МОН и всички институции", се казва в обръщението на учителите.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...