Статии с етикет: протест - 24novini.bg
Статии с етикет: протест - 24novini.bg

Два протеста срещу кандидатурата на Иван Гешев излязоха с викове "Оставка!" и "Довиждане!" пред Съдебната палата в София днес. Единият протест е организиран от гражданско сдружение "Боец" с искане за оставка на правителството и срещу единствената номинация на Гешев за нов главен прокурор. Другата група заявиха, че също протестират срещу кандидатурата на Гешев. Между протестиращите се разменяха обидни думи и се хвърляха предмети, заради което полицията се намеси. 

Медицинските специалисти заявиха вчера, че от днес започват с ежедневни протести пред Народното събрание, докато не бъдат изпълнени исканията им.

 

Протест с мотото "Време е МОН да пие по една студена вода" подготвят в първия учебен ден учители. Така се нарича събитие в социалната мрежа "Фейсбук", насрочено за първия учебен ден - 16 септември.

 

Национален протест на медицинските сестри ще се проведе пред Народното събрание днес. Медицинските сестри настояват за основно възнаграждение от две минимални работни заплати.

 

Вчера, на честването на 134 години от Съединението на България, хората от пет села край Пловдив излязоха на пореден протест срещу кариерата за добив на инертни материали край село Белащица, съобщи БНР.

 

Омбудсманът Мая Манолова претърпя злополука на пътя. Рано сутринта тя се е возила в автомобил, който при обратен завой бива ударен от друг автомобил. Има пострадал - водачът, управлявал автомобила на Манолова. Другият водач е прегледан и освободен от болницата.

Столичани от район "Връбница" излязоха на протест срещу презастрояването. Те блокираха бул. "Ломско шосе", а протестът беше подкрепен от БСП. Хората недоволстват от отчуждаването на имотите им и обезщетяването на ниски цени, които са далеч от пазарните.

Днес от 11.00 ч. граждани организират протест срещу презастрояването, който ще се проведе на ъгъла на бул. "Ломско шосе" и ул. "Обелски път".

Жителите на Костинброд ще протестират заради липсата на достатъчно автобуди Костинброд - София и София - Костинброд, съобщи Нова телевизия.

Полицията в цялата страна търси избягалите вчера двама молдовци от затвора в Стара Загора. Те са били в общежитие от открит тип. Избягалите са осъдени за взривени банкомати в Казанлък и Стара Загора през лятото на 2018 г. Молдовците са очаквали да бъдат преместени в София, където като чуждестранни граждани е трябвало да изтърпят присъдата си от 4 години и 8 месеца.

Страница 1 от 64

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...