Статии с етикет: протест - 24novini.bg
Статии с етикет: протест - 24novini.bg

Днес медицинските сестри излязоха на пореден национален протест пред Министерството на здравеопазването и още 42 града в страната. 

 

"Ще протестираме всеки ден, но ще се преместим. Няма да седим пред Министерството на здравеопазването, а ще отидем там, където приеха правото системата да ни убива - пред Народното събрание", заявиха протестиращите сестри днес. 

 

Медицинските сестри от протеста пред Министерството на здравеопазването викаха към министър Кирил Ананиев "Оставка!" и "Кире, слез!", предаде репортер на 24новини.бг от протеста пред сградата на МЗ по-рано днес.

Протестът на медицинските работници сложи на входа на Министерство на здравеопазването палатка, като заявиха, че това е за министъра на зравеопазването Кирил Ананиев.

 

Протестът на медицинските сестри блокира движението пред Министерството на здравеопазването. Спрени бяха трамваи и автомобили на пл. "Света Неделя".

 

Омбудсманът Мая Манолова беше бурно аплодирана от медицинските сестри на протеста пред МЗ, който започна днес малко след 15,00 ч. Тя заяви, че подкрепя исканията на сестрите, защото са справедливи и разказа, че само за седмица от болницата в Кюстендил са напуснали пет медициниски сестри. "Аз съ тук, за да ви подкрепят, както ние, като имаме нужда от помощ, се оставяме в ръцете ви!", каза Манолова на протеста.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова от ГЕРБ се срещна с таксиметровите щофьори, които днес излязоха на протест. Те са обсъдили спирането на приложение, с което се извършват нерегламентирани превози.

Днес от 15:00 часа днес пред Министерството на здравеопазването ще се проведе поредният национален протест на медицинските работници. Министър Ананиев отрече пред bTV да е имало натиск над сестрите от страна на директорите на болници да излизат на протеста.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че върху протестиращите медици няма оказван натиск от директорите на болниците, за да не излизат на протест. В студиото на бТВ Ананиев обясни, че онзи ден е поставил това, като въпрос пред всички директори на държавни болници, но те са отрекли категорично. 

 

Днес на протест ще излязат таксиметровите шофьор в София. 

Страница 1 от 47

Горещи теми

Нагоре...