Статии с етикет: протест - 24novini.bg
Статии с етикет: протест - 24novini.bg

Жителите на столичния квартал "Горубляне" излязоха отново на протест и блокираха движението по бул. "Цариградско шосе" в 16 часа днес. Това става ясно от Фейсбук страницата на живеещите в квартала. Те искат да дадат столичния кмет Йорданка Фандъкова на прокуратурата и заплашиха, че скоро протестът ще се премести пред Министерския съвет.

 

За пореден път жители на село Конуш затвориха пътя към прохода Маказа. 

В 21 век в европейската държава България продължават протестите на жители на селата заради липсата на водопровод, т.е. ограничен достъп до питейна вода. 

 

Протестиращите три дни през март днес отново излязоха на протест, но значително по-малко на брой. Протестът започна в 11 часа пред Народното събрание, но в началото имаше само четири-пет души. Час по-късно обаче станаха близо 20.

 

Майки от Благоевград излязоха на пореден протест против Националната стратегия за детето 2019-2030. 

 

Протестиращи майки на деца с увреждания от иницативата "Системата ни убива" излизат на нов протест от 1-ви Юни. Това става ясно от страницата на събитието във Фейсбук. Мотото на протеста е "Да спасим децата от системата!", а исканията ми са за  равнопоставеност в подкрепата на всички деца в държавата. 

 

Днес медицинските специалисти ще излязат на пореден протест за реформи в здравеопазването. Това е петият национален протест след многобройните локални демонстрации на недоволство. 

Алкохолният бос Миню Стайков, който е в ареста от осем месеца, е започнал гладна стачка, съобщи БНР. 

 

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка след като няколко дни и той, и премиера Борисов обясняваха, че такава не е необходима след скандалите около имуществото на Порожанов и къщите за гости с европари, които той е трябвало да контролира като шеф на Фонд "Земеделие". 

„Държавата ще отпусне близо 3 млн. лева за увеличение на заплатите на лекарите в детската специализирана педиатрична болница в София и за закупуване на нова техника“. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след приключилата среща с премиера Бойко Борисов, на която присъстваха педиатри и неонатолози от болницата.

 

Страница 1 от 54

Горещи теми

Нагоре...