Младежи ще разказват в София бъдещето на Балканите - 24novini.bg

Младежи ще разказват в София бъдещето на Балканите

Младежите ще разказват в София визията си за бъдещето на Балканите Младежите ще разказват в София визията си за бъдещето на Балканите Facebook/ Балкански младежки форум
18.07.2018 | 17:35
(1 глас)

На 20 юли в столицата ще се проведе заключителното събитие на Балканския младежки форум. Той събира 28 младежи от 12 държави, избрани между повече от 300 кандидати. На форума те ще представят своите идеи за по-свързани Балкани - с повече сътрудничество и по-значима роля на младите. 

В продължение на седмица младежите преминаха през обща програма от лекции, дебати, работилници, симулации и срещи в рамките на младежкия форум.

Балканският младежки форум е програма за неформално обучение на младежи (16-18 години) от балканските държави, която се организира от съвсем млад екип (между 18 и 21 години) от завършили трансатлантическата програма за обмен “Бенджамин Франклин”.

Проектът е резултат от състезанието на Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) 2017 г., спечелено от българката Яна Войнова. Той се финансира от U.S. State Department’s AIEF, Посолството на САЩ в България и се осъществява със съдействието на Асоциация за развитие на София.

Заключителното събитие ще се проведе в петък, 20 юли, от 15:00 часа в Зала 5 на Столичната община, а домакин ще бъде кметът на София Йорданка Фандъкова.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...