Кампания против фалшиви новини за Covid-19 организират от АСР - 24novini.bg

Кампания против фалшиви новини за Covid-19 организират от АСР

Кампания за разпознаване на фалшивите новини организира Асоциацията за развитие на София Кампания за разпознаване на фалшивите новини организира Асоциацията за развитие на София
26.06.2020 | 12:00
(1 глас)

С полезни съвети, развиващи дигитална и медийна грамотност, започна онлайн кампанията на Асоциацията за развитие на София в условията на набиращата скорост по целия свят криза с Covid-19.

Днешната ера на технологиите изисква определени познания в сферата на медийната и дигиталната грамотност.

Кризата с COVID-19 през последните месеци ни показа огромното значение на умението да общуваме пълноценно онлайн, както и да различаваме и да противодействаме на фалшивите новини, казват от организацията.

Асоциация за развитие на София спомага за усъвършенстването на тези компетенции сред ученици, родители и учители чрез провеждането на онлайн кампания, състояща се от видеа с различни послания по темата медийна грамотност.

Видеата съдържат съвети за борба с дезинформацията и онлайн тормоза,

както и начини за успешно общуване в онлайн пространството. Те са базирани на личния опит на говорителите и предизвикват широката публика да развива критичното си мислене и да го прилага усилено, докато сърфира в интернет, да търси подкрепа, в случай на онлайн тормоз и да предприема различни подходи при реално и виртуално общуване, тъй като то крие своите рискове.

Видеата са достъпни на български език тук, както и на онлайн страниците на АРС.

Кампанията се провежда в рамките на проект „Включващи общности чрез образование за медийна грамотност и критично мислене“ (ИН-ЕДУ),

съфинасиран от програма „Еразъм +“ на ЕС.

---------------------------------

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...