АРС обяви нова програма за социални предприемачи - 24novini.bg

АРС обяви нова програма за социални предприемачи

Асоциацията за развитие на София обяви нова онлайн обучителна програма и състезание за социални предприемачи Асоциацията за развитие на София обяви нова онлайн обучителна програма и състезание за социални предприемачи Асоциация за развитие на София
07.05.2020 | 20:00
(1 глас)

Асоциация за развитие на София (АРС) и още 13 партньори от 12 държави в Дунавския регион обявяват нова онлайн обучителна програма и състезание с инвестиционна награда. Програмата е за нови възможности за социалните предприемачи.

 

Целта на #AirMOOC& #AirCompetition (Accelerating Investment Readinessmassive open online course/Отворени онлайн курсове за ускоряване на инвестиционната готовност) е

да подпомогне социалното предприемачество, което да постигне положителни социални промени.

Коронавирусът ни показа колко много се нуждаем от организации, които създават социална и екологична стойност - и екосистема, в която те могат да процъфтяват, посочват от асоциацията и допълват, че търсят социални предприятия, инвеститори за социално въздействие и създатели на политики, които искат да работят съвместно за това начинание.

AirMOOC предлага шест модула във фокуса на социалното предприемачество и инвестициите за социално въздействие:

въздействие, стратегия, финанси, мениджмънт, увеличаване на мащаба и комуникации.

Модулите са изработени под ръководството на Центъра за социално инвестиране към Университета в Хайделберг. Модулите са на английски език. Обучителната програма е достъпна и отворена за всички, които имат интерес. #AirMOOC ще стартира на 25 май и ще продължи 6 седмици.

Като продължение на #AirMOOC, избраните участници могат да се включат и в още по-интензивно обучение в СофияЛаб и менторски срещи с водещи експерти и практици от България.

AirCompetition ще извърши двуетапен скрининг на кандидатствалите социални предприятия (независимо от правноорганизационната им форма) и

ще избере 30 предприятия, които да се състезават с представяне на идеи в 4 държави

от Дунавския регион през месец ноември 2020 г. Избраните състезатели от всяка локация ще получат напътствия лице в лице преди финала, който ще е в Будапеща през януари 2021 г.

Всеки победител ще получи поне 10 000 € парични награда

(сумата подлежи на уточнение поради кризата) и изключителен достъп до голяма мрежа от европейски инвеститори. Състезанието включва само социални предприятия от Дунавския регион.

Поканата за кандидатстване в международното състезание с представяне на идеи е отворена до 31 май 2020 г.

Кандидатстването става на английски език.

AIR онлайн курсове и състезание се предоставят от проекта „Финансиране за социална промяна“ по програма Интеррег Дунав, съфинансиран от фондове на Европейския съюз (ЕФРР, ИПП, ЕИС) http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/finance4socialchange.

Запишете се за #AirMOOC& #AirCompetition на: https://air-mooc.teachable.com/

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...