Конференция в София дебатира за езика на омразата - 24novini.bg

Конференция в София дебатира за езика на омразата

Конференция в София с участници от десет държави разисква езика на омразата Конференция в София с участници от десет държави разисква езика на омразата Асоциация за развитие на София
22.06.2018 | 13:58
(0 гласа)

Международна конференция “Да живеем заедно в мрежата: Посланици за толерантност” се проведе в София на 21 и 22 юни, съобщиха организаторите от Асоциация за развитие на София.

Конференцията е организирана по проект “Коалиция от посланици за противодействие на езика на омразата в интернет”, част от програмата “Права, равенство и гражданство” на ЕС.

Съблитието събра около 100 участници и говорители от 10 държави: България, Великобритания, Гърция, Германия, Грузия, Италия, Румъния, Руанда, Хърватия и Чехия, сред които вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и други представители на публиччните власти.

Конференцията включи разнообразни формати: панелни дискусии; работилници за разказване на истории, за социални кампании в мрежата и оказване на подкрепа на жертви на език на омразата; представяне на ресурси за противодействие на речта на омразата; фотографска изложба.

Участниците се обединяват около позицията, че щом речта на омраза е повсеместна, такъв трябва да бъде и отговорът на обществото.

“В кризата с бежанците и миграцията избуя агресията и отрицанието,” каза Илияна Йотова, като посочи, че най-важната битка, пред която сме изправени, е за мирогледа на децата и младите хора.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...