Румен Христов: СДС ще се коалира с ГЕРБ и за местните избори - 24novini.bg

Румен Христов: СДС ще се коалира с ГЕРБ и за местните избори

ГЕРБ и СДС ще продължат да се явяват заедно, оевидно и на местните избори през есента ГЕРБ и СДС ще продължат да се явяват заедно, оевидно и на местните избори през есента Архив/ Канал 3
03.06.2019 | 13:00
(0 гласа)

Синята централа на СДС предстои да вземе решение за трайна коалиция с ГЕРБ. Коалицията, която вкара едни евродепутат от СДС в Европарламента в лицето на Александър Йорданов, за сметка на следващата го в листата Лиляна Павлова, смята да продължи сътрудничеството си и за местния вот, съобщи председателят на СДС Румен Христов.

 

"СДС вероятно ще се коалира с ГЕРБ и за местния вот, решението предстои да бъде взето", каза Христов.

От синята партия отчитат като заслуга на сегашната им коалиция вкарването на един евродепутат в лицето на Александър Йорданов и

за тях коалицията с ГЕРБ е "възраждане на СДС".

 

"Имаме потенциал да възродим СДС и се надяваме той да бъде реализиран на предстоящите местни избори. На повечето места най-вероятно ще бъдем с ГЕРБ на месните избори, защото това го искат и нашите структури, и структурите на ГЕРБ", заяви председателят на СДС още.

Пропомняме, че в кря на април Цветан Цветанов лично обяви, че в бюлетината за общото явяване на ГЕРБ и СДС ще пише  „ГЕРБ“, а не „ГЕРБ – СДС“, защото "такава е била договорката на СДС с ГЕРБ при сключване на споразумението им".

Сега все още няма яснота дали и за местния вот листата ще е само под името ГЕРБ,

но това вероятно ще се изясни в хода на преговорите между двете формации.

Припомняме, че след загубата на президентските избори на Цецка Цачева от Румен Радев през есента на 2016 г. ГЕРБ за първи път се явява в коалиция на избори и спечели 607 194 гласа от двете формации заедно, което бе достатъчно за Александър Йорданов да стане евродепутат.

СДС работели много близко със структурите на ГЕРБ по места, каза в началото на май Цветанов и бе сигурен, че ГЕРБ ще победи.

Въпреки, че освен СДС, партията на премиера Борисов, глътна и „Обединени земеделци“ и "Гергьовден", преднината й пред БСП остана едва със 130 хил. гласа (БСП получиха вота на 474 160 граждани).

Този срив на доверието в партията на Борисов доведе и до намаляване на мандатите му от 6 в миналия ЕП, на 5 сега, колкото имат и БСП.

Лиляна Павлова и досегашният евродепутат Емил Радев останаха под чертата за сметка на партньора на ГЕРБ от СДС Александър Йорданов.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...