Коалицията не се разпадна, затягат дисциплината - 24novini.bg

Коалицията не се разпадна, затягат дисциплината

19.02.2019 | 11:10
(0 гласа)

След заседание на коалиционния съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти стана ясно,ч е партньорите са се обединили около изпълняването на мандата до края, а за да имат кворум всеки ден, ще затегнат дисциплината. 

 

На брифинга след заседанието излязоха лидерите на "Атака" и ВМРО Волен Сидеров и Красимир Каракачанов и председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Валери Симеонов отсъстваше от брифинга за медиите, а партията му е обявила отделна пресконференция от собствената си централа след около час. 

 

Имаме много неща да вършим по отношение на доходите, пенсиите, сега сме на средата на мандата, заяви Волен Сидеров.

Няма да има проблем с кворума и присъствието зала. 

БСП доста често забавят законодателния процес и провокират дебати не по същество, отсъствието им ще доведе до по-делова работа на парламента и по-добър законодателен процес, добави Сидеров.

Обсъдихме да съгласуваме законодателните си програми и да стегнем дисциплината и да не разчитаме на БСП, които играят "на иди ми дойди ми" и смятат, че през парламента могат да си правят кампания, уточни Красимир Каракачанов. Народът е изпратил всики да работят, а те ако има свои сценарий това си е техен проблем, коментира той напускането на БСП. 

Въпреки различията, които имаме в опрделени моменти. Ние имаме ангажимент – пълен мандат и това беше наша обща позиция от днес, добави той. 

Ние сме достатъчно отговорни и кворум ще има, заяви Цветан цветанов. Това ще доведе до ограничаване на дейността на депутатите в районите и в международните им работи като ОССЕ, асамблеята на НАТО и ПАСЕ, посочи той, но все пак ще го направят. 

Вече сме направили съответното предложение за възстановяване на преференциания праг от 7%. Всичко сме направили само заради обществения интерес, а не да задоволяваме капризите на БСП, повтори опорката на ГЕРБ Цветанов. 

С ДПС сме съгласували определени текстове, които могат да намерят парламентарна подкрепа, уточни Цветанов. Те имаха и други предложения, за тях майчиния език и уседналостта са много важни, но приеха конструктивно, че това няма как да се приеме от мнозинството. 

В нито една страна няма машинно гласуване, но ние го приехме, за да има политическо съгласие, за да се създаде устойчивст на парламентаризма, това не е догворка с ДПС,

заяви Цветанов. 

Не искаме служебна победа, категоричен е председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ.

 

Тази смяна е важна за Нинова, защото членовете на ЦИК сега са направени от Михаил Миков и Мая Манолова. Вътрешните политичеси противоречия на БСП излизат като национален проблем, за да ни обвинят,ч е сме съсипали държавата, обяви Цветанов. Единственото, което БСП искат те да отстранят собствените си членове, добави той. 

На свой ред той обяви Нинова за авторитарен лидер, защото наредила на депутатите да не влизат в зала, а Борисов бил толкова демократичен, че обсъждал всичко. 

Цветанов обяви, че ще има оптимизиране на текстове от документа на Каракачанов за интеграция на ромите и след приключването на съгласувателната процедура в Министерски съвет, ще бъдат обсъдени на коалиционен съвет. 

 Припомняме, че вчера ремиерът Бойко Борисов се огъна под натиска на протеститезаплахите от опозицията, че ще напусне парламента, от поредното вето на президента Румен Радев и заканите на омбудсмана Мая Манолова поредно решение на депутатите му да "замине" в Конституционния съд.  Той обърна изцяло позицията на партията си и нареди на депутатите да отменят решението си за преференциите. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...