Отцепници от ДПС минаха към Марешки (Видео) - 24novini.bg

Отцепници от ДПС минаха към Марешки (Видео)

24.01.2019 | 11:24
(0 гласа)

Народна партия Свобода и достойнство ще прави коалиция с партията Воля. Това обяви Веселин Марешки на пресконференция в Народното събрание.  Коалицията е за европейските избори, а листата ще бъде водена от Марешки. 

Изявлението идва на фона на съобщението от СДС, че са му отказали сътрудничество. 

НПСД се отцепиха от ДПС преди седем години след скандал между втория в партията Касим Дал и тогавашния председател Ахмед Доган за агентурното минало на лидера. Заедно с председателя на младежката структура Корман Имаилов те създадоха партия, с която участваха в коалицията Реформаторски блок, а на последните избори се явиха с другите отцепници от ДПС - ДОСТ на Лютви Местан. 

Български изселници, свързани с НПСД, пък работиха по време на последните президентски избори в Турция за президента Реджеп Таийп Ердоган. 

По думите на Марешки около Воля се обединяват много партии и неправителствени органзизации. Освен НПСД в коалицията ще влязат и от БЗС - Александър Стамболийски, което е едно от множествоот земеделски организации с малка членска малса и Българска партия Обедининени социалдемократи. 

Коалицията ще работи за цял изборен цикъл - тоест до президентските избори, поясни Марешки. 

Той обяви, че партията ще работи за по-малко бюрокрация, безкомпримисни мерки срещу корупцията и повече уважение към суверинитета на нациите. 

По думите на лидера на НПСД всяка уважаваща себе си политическа сила трябва да действа в изборната година.

"Знаете, че този вот ще предубеди и следващия. Разсъждавайки, установихме, че заедно в този формат, който ще стане по-голям, ще бъде успешна. Виждам ниския бизнес стандарт, нелоялна конкуренция, затова тръгваме на този път, на който съм убеден, че ще имаме успех. Така ще реализираме нашите цели в името на родината и всички български граждани", коментира Исмаилов.

 

 

Коалицията между Воля и НПСД обаче е странна и по други причини. Исмаилов беше зам.министър на отбраната между 2014 и 2017г. и едва ли като такъв е бил против закупуването на нови самолети за българската армия - нещо, срешу което Марешки е твърдо против и дори иска референдум. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...