ВМРО си вдига цената: поставят условия, за да останат във властта - 24novini.bg

ВМРО си вдига цената: поставят условия, за да останат във властта

22.01.2019 | 16:31
(0 гласа)

В опит да си вдигне цената партията на вицепремиер Красимир Каракачанов излезе с ултиматум за участието си в управляващата коалиция. От позиция, разпространена до медиите, от ВМРО посочват, че в последните месеци патриотичната коалиция се разтърсва от скандали и вече е време да се фокусира върху програмата си и заложените приоритети.  

"Считаме, че в разумен срок трябва да има видим напредък по тях. Само това би осмислило реално нашето участие в управлението на страната", се казва в писмото на ВМРО, но пък после в стъпка назад се уточнява, че това е въпрос на дискусия  както в партиотичната коалиция, така и с ГЕРБ. 

Сред нещата, които ВМРО иска, за да остане в коалицията, са "изготвяне на правителствена програма за мерки срещу циганизацията, гетоизацията и произтичащите от това проблеми". В тази програма влиза полагане на общественополезен труд, обвързването на социалните помощи с грамотността, намаляване на помощите за деца на несоциализираните групи и създаване на доброволни отряди към МВР за поддържане на обществения ред. 

Ултиматумът на Каракачанов най-вероятно е заради последните социлогически проучвания, които сочат сериозен спад на патриотите, който поставя под въпрос дори влизането им в Европарламента. 

 "Това трябва да спре, трябва да се потърси единство около общи приоритети и да бъдат постигнати реални резултати в управлението, иначе съществуването на коалицията става безсмислено", пише в позицията относно скандалите между патриотите, които допълнително свалят рейтинга им. 

Въпреки, а може би именно заради скандала с българските паспорти, от ВМРО искат законодателни промени за улесняване на получаването на българско гражданство, като такова се дава на "всеки българин по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схемИ". 

 

ВМРО искат още мерки за противодействието на радикалния ислям, увелиличаване на пенсиите за сметка помощите за "социалния паразитизъм и въвеждане на часове по родинознание и начално военно обучение.

От ВМРО се обявиха и за въвеждането на данък "Лукс" с уточнението, че трябва да поставят въпроса пред ГЕРБ. Макар данъкът обикновенно да се свързва със скъпи коли и имоти, войводите ще се фокусират върху крупните собственици на земя. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...