И Зеленогорски ще прави своя партия - 24novini.bg

И Зеленогорски ще прави своя партия

12.09.2019 | 13:48
(0 гласа)

Найден Зеленогорски, който беше заместник-председател на „Движение България на гражданите“, обяви, че напуска партията и ще прави свой проект. 

 

Това обяви самият той на пресконференция днес като посочи, че основната им задача ще е обединение на дясното. Проектът може да прерасне в партия и в него ще участват кметове, бивши градоначалници, ще бъде децентрализиран и ще се слуша мнението на регионите.

 

Зеленогорски заяви, че напуска ДБГ, тъй като е настоявал за включване на партията в коалиция с Демократична България и издигане на общ кандидат или посочване на самостоятелна кандидатура на ДБГ.

Припомняме, че софийската организация на партията подкрепи гражданския кандидат Мая Манолова, което беше издигната от инициативен комитет. 

Подкрепата за Манолова е самоубийствена за ДБГ. Бих разбрал, ако става въпрос за подкрепа на БСП в малка община, но не и в София, заяви Зеленогорски.

Не мога да подкрепя ляв кандидат, каза още той и посочи, че неговият кандидат е този на Демократична България – Борислав Игнатов.

Това е третата партия, която се създава след разпадането на Реформаторския блок (последното дясно обединение) след като Настимир Ананиев създаде ВОЛТ, а бившия министър на РБ Петър Москов учреди КОД.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...