Убиецът от Сотиря направи пълни самопризнания - 24novini.bg

Убиецът от Сотиря направи пълни самопризнания

Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания пред служебния си защитник. Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания пред служебния си защитник. 24новини
18.08.2019 | 23:00
(0 гласа)

21-годишният Мартин Трифонов, който уби и изнасили 7-годишно дете в село Сотиря, е направил пълни самопризнания пред адвоката си, съобщи съобщи окръжният прокурор Пламен Стефанов.

 

 

Служебният адвокат, който държава е дала на Трифонов, отказва да коментира дейтайлите, които убиецът е разказал пред него. По думите на защитника те са смразяващи.

"Призна, че е осъзнал какво прави и че съжалява. Той обясни, че

по време на извършването на престъплението е бил пиян - първо е пил ракия, после бира",

коментира още разказа на Трифонов неговият адвокат.

Трифонов е адекватен, контактен и няма опасност за живота му, след като беше прострелян в краката при залавянето му. Полиция, пожарна, горски и хора от селото го търсиха почти 24 часа. В момента той е настанен за лечение в Сливенската болница.

Направената ДНК експертиза сочи, че 21-годишният мъж е съпричастен към престъплението.

Още в петък бяха изпратени биологичните материали по тялото на жертвата за изследване в софийска лаборатория.

Утре предстои на Трифонов да му бъде наложена мярка за неотклонение. Това се очаква да стане след обяд, допълни прокурор Стефанов. 

В понеделник сутринта съдът ще реши къде ще се проведе съдебното заседание - в сградата на съда или в болницата, където младият мъж в момента се лекува под засилено полицейско наблюдение.

В община Сливен утре е обявен Ден на траур. От 17 часа пред сградата на Община Сливен ще се проведе гражданско бдение. Организирано е в социалните мрежи и е в знак на съпричасност към семейството на убитото дете. 

Хората искат извършителят на престъплението да понесе най-тежкото наказание.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...