Статии с етикет: Йорданка Фандъкова - 24novini.bg
Статии с етикет: Йорданка Фандъкова - 24novini.bg

След месеци работа и ремонти на двете централни столични градинки - на Кристал и до парламента, днес стана ясно, че са напарвени с обратни наклони и няма да бъдат приети. Столичният кмет Йорданка Фандъкова побърза да откаже да приеме ремонта на градинката между парламента и Софийския университет.

 

Общинските съветници взеха решение да увеличат основното възнаграждение на шофьорите в градския транспорт на 1150 лева. От 1 април средната брутна заплата без извънредния труд пък ще стане над 1800 лева. 

 

Столичният общински съвет днес ще гласува увеличението на заплатите на шофьорите в Столичния градски транспорт и в Столичния автотранспорт с 10% от 1 април, съобщи агенция Фокус.

 

Шофьорите от столичния градския транспорт, които протестират от месец февруари заради лошите условия на труд, се срещат днес с членовете на транспортната комисия в Столичния общински съвет. На срещата е поканен и столичният кмет Йорданка Фандъкова, която преди месец бе изненадана от исканията за по-големи заплати, за да се запознае с проблемите на служителите от първо лице, съобщи БНТ.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви пред журналисти, че станалите известни като „перки на акули” каменни блокове ще бъдат премахнати, след като няколко души се спънаха и нараниха.

 

Пореден инцидент на ул. "Граф Игнатиев" в София от 7 март отново предизвика сериозна дискусия в социалната мрежа Фейсбук. 

 

Точно в 16,00 ч. днес собственици на имоти в квартал "Горубляне" отново излязоха на станалия вече традиционен протест срещу Столичната община и кмета Йорданка Фандъкова. Разликата от предходните протести е, че днес се очаква много хора да се завърнат в София от трите почивни дни и по Цариградско шосе вече има натоваре трафик.

 

През седмицата, на 27 февруари, имаше пореден протест на шофьорите от Столичния градски транспорт и Столичиня електротранспорт пред Общината. Те бяха облечени в жълти жилетки с надписи "протест" и носеха български знамена. Освен представителите на общината, на разговорите  в СОС присъства и омбудсманът Мая Манолова, която предния ден настоя да бъдат изслушани шофьорите, но комисията не вкара изслушване в дневния си ред.

ГЕРБ и Патриотите се събраха на коалиционен съвет, за да обсъдят промени в Правилника на НС за това депутати да не получават пари, ако не ходят на работа. Те обсъждали и как да преодолеят ветото на президента Румен Радев на текстове от Изборния кодекс. 

"Ще запазим еднопосочното движение по булевард "Фритьоф Нансен" в квартал Лозенец", съобщи днес пред bTV кметът на столицата Йорданка Фандъкова във връзка с протест на жители от района, че се променя движението там.

 

Страница 1 от 17

Горещи теми

Нагоре...