Статии с етикет: Йорданка Фандъкова - 24novini.bg
Статии с етикет: Йорданка Фандъкова - 24novini.bg

Мръсният въздух ще се задържи и над по-голямата част от страната и днес. В София на места концентрацията на фини прахови частици надвишава здравословната норма над 13 пъти.

 

Ремонтът на ремонта стана запазена марка на управлението на Йорданка Фандъкова във столицата. Очевидно обаче е станало и запазена марка на цялостното управление на ГЕРБ и взето на въоръжение и във Варна. 

 

Въздухът в София отново не става за дишане. Данните от airtube.info показват, че в традиционно замърсените западни квартали замърсяването е около два пъти над нормата, а жителите в района на кварталите Младост, Студентски град, Малинова долина и Дружба се радват на чист въздух. 

 

Проблемите в един град никога не свършват, а за 99,9% от тях според гражданите е отговорен кметът. 

 

Пореден ремонт на ремонта в столицата ще се случи на основен булевард. Снимки, качени от активисти в мрежата, показаха изключително лошо състояние на туко-що отремонтирания бул. "Константин Величков", а от общината обясниха, че не са приели обекта и той ще бъде преправен наново.

 

Още е рано да тговоря дали ще се кандидатирам за следващ мандат. Ще реша след няколко месеца, когато напреднем с работата, заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Защо римските басейни на Минералната баня няма да бъдат използвани за баня, а ще станат зали на Регионалния исторически музей на София? Защо се увеличават средствата за Столичния инспекторат? Защо се отчуждават земи, които общината не може да заплати?

 

От Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система изразиха недоволство от бюджета на Столична община за 2019 година. 

 

За да пречисти въздуха и да "проветри" София столичният кмет Йорданка Фандъкова ще кандидатства по европрограма за дострояването на "Софийски плавателен канал". Това става ясно от публикация в предизборния профил на кметицата.

 

Станциите за измерване качеството на въздуха, сложени от Столична община, днес работят. По-рано ви показахме, че днес замърсяването на въздуха достигна до 16 пъти над нормата.

 

Страница 1 от 14

Горещи теми

Нагоре...