Манолова към Борисов: Защо за избраните има, а за гражданите няма тестове? (видео) - 24novini.bg

Манолова към Борисов: Защо за избраните има, а за гражданите няма тестове? (видео)

Манолова показа бърз тест за коронавирус, като този правен на Борисов и попита защо няма такива в аптеките за обикновените граждани Манолова показа бърз тест за коронавирус, като този правен на Борисов и попита защо няма такива в аптеките за обикновените граждани
16.03.2020 | 21:23
(1 глас)
Защо няма бързи кръвни тестове за коронавирус в аптечната мрежа? Защо такива тестове не са осигурени за рисковите груши – хората над 65 години и хората с хронични заболявания?
 
 

Защо такива тестове могат да се използват само от „избраните“, а за обикновените български граждани няма?


Тези три въпроса зададе председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова към премиера Бойко Борисов във видео на живо във Фейсбук.
Манолова показа бърз кръвен тест като този, който е направен на премиера Борисов и го попита във видеото защо няма такива за рисковите групи.

„Съобщиха, че премиерът Борисов и неговите приближени днес са си направили бързи кръвни тестове за коронавирус. Призовавам властта да осигури достатъчен брой безплатни тестове за хората от рисковите групи“, допълни Манолова.
 


„Цената на един бърз кръвен тест за коронавирус е под 10 лева, тоест държавата може да си го позволи“, подчера тя.

Манолова показа във видеото си кутия с тестове и обясни, че от Гражданската платформа са ги поръчали за пенсионерски клуб, на който ще бъдат дарени.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...