Статии с етикет: Мая Манолова - 24novini.bg
Статии с етикет: Мая Манолова - 24novini.bg

Такава актуализация на бюджета напомня теглене на бързи кредити. Актуализацията не отчита епидемията от безработица и верижни фалити, нито предвижда икономии и преструктуриране на разходите в публичната сфера.

Не е справедливо за приближените на Борисов да има бързи тестове за коронавирус, а за гражданите да няма. Премиерът не ми отговори, както се и очакваше.

 

Г-н Борисов, депутатите на ГЕРБ се готвят да обслужат партиите, вместо гражданите със Закона за извънредното положение. Спрете ги!

Държавата трябва да осигури бързи тестове за коронавирус за медиците на първа линия и рисковите групи. Бързите кръвни тестове за коронавирус трябва да бъдат осигурени от държавата за медицинските специалисти, личните лекари и фармацевтите, които са на първа линия. Възрастните хора, които са рискова група, също трябва да имат достъп. Те имат право да знаят какъв е здравният им статус и да имат съответното поведение, ако са заразени.

 

Защо няма бързи кръвни тестове за коронавирус в аптечната мрежа? Защо такива тестове не са осигурени за рисковите груши – хората над 65 години и хората с хронични заболявания?
 

Правителството да разсрочи сметки, ДДС, други данъци и осигуровки докато трае кризата. Банката за развитие да осигури спешна ликвидност за малкия и среден бизнес, а държавата да спре създаването на държавния ВиК-холдинг с капитал от 1 млрд лв. и да насочи средствата към фонд за кризисна подкрепа на бизнеса.

Мая Манолова предлоги днес на правителството 12 мерки за защита на гражданите и овладяване на хаоса от епидемията с коронавируса.

 

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова поиска да се намалят цените на горивата до 1,80 лева на литър за бензин А95 поради спада на цените на петрола на световните борси.

 

Обявлението, което беше направено от премиера Борисов за 40 % намаление на цената на газа събуди очакване в гражданите, че и техните сметки за парно и газ ще се намалят с 40% и то със задна дата. Това не е внушение от друга, а от главата на правителството - лъжа, която всички надолу под него започнаха да повтарят.

Мая Манолова: "Борисов обяви поевтиняване на газа с 40 %, но скри, че няма да се намалят сметките на гражданите за ток и парно с 40 % със задна дата"

 

Страница 1 от 76

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...