Статии с етикет: Мая Манолова - 24novini.bg
Статии с етикет: Мая Манолова - 24novini.bg

Новият държавен ВиК холдинг на Боийко Борисов за 1 млрд. лева е мегасхема за източване на пари. Това е вторият транш на източването след като преди 18 месеца се отделиха 500 млн. лева за 418 язовира, дадоха се на Държавната консолидационна компания и досега не се знае кои и колко са ремонтираните аварийни азовири, а парите ги няма.

 

Съдът отхвърли исканията ни вещите лица да преброят колко души са дописани в избирателните списъци. Ние твърдим, че това се е случило незаконно, тъй като няма подпис на секретаря и на председателя на съответните секционни избирателни комисии.

 

Ще настояваме за нов иск за несъстоятелност на фирма "Спарки", което е възможно да стане, по закон, от 3 февруари. Това каза на среща вчера с над 500 работника от най-голямата ловешка фирма председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.

Близо 60% са загубите на вода в Габрово – 59,17% през 2018 година, според КЕВР и 56,72% към 30 септември 2019 година, според данни на местното ВиК. Подобно е положението в цялата страна. Въпреки водния цикъл, от доклад на КЕВР за 2018 година, ВиК-Габрово има оценка пълно неизпълнение по шест показателя, сред които и общи загуби на вода при водоснабдяване.

Премиерът да отговори на гражданите на Перник на въпроса къде изчезна водата от яз. Студена и как изчезна един цял язовир. Прокуратурата не е органът, който трябва да отговори къде е водата от язовира и какви са причините да я няма. Къде са институциите, които отговарят за ВиК-сектора?

 

Оставките са за министрите само на партньорите, и то десните, коментира Манолова и посочи, че премиерът е началник на подалия оставка Нено Димов.

 

Борисов да каже къде са 500 млн. лева за ремонт на 418 язовира, дадени от Министерския съвет преди 18 месеца.

Съдът не прие заключението на вещото лице, но то изцяло потвърждава твърденията ни, че в част втора на избирателните списъци са дописани неправомерно над 3000 души, които са гласували на местните избори. От данните на Информационно обслужване пък става ясно, че 408 протокола са коригирани повече от веднъж.

 

Председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова призова президента Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) заради водната криза и поиска да се направи външен одит на водния сектор в България. 

 

Представители на гражданската платформа "Изправи се.БГ", на която председател е Мая Манолова, дариха 3700 литра вода на пернишкото село Люлин, където няма вода от две седмици.

 

Страница 1 от 71

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...