Ново 20: "Демократична България“ се обединява с ДБГ за евровота - 24novini.bg

Ново 20: "Демократична България“ се обединява с ДБГ за евровота

"Демократична България" търси още партньори за евроизборите. "Демократична България" търси още партньори за евроизборите.
30.03.2019 | 15:02
(1 глас)

Получих и приех мандата и ангажимента от ДСБ да проведа разговор в рамките на политиеското семейство на ЕНП и да постигнем равнопоставено споразумение с ДБГ, които освен член на ЕНП споделят и нашите виждания за управлението, заяви водачът на листата на „Демократична България“ Радан Кънев

 

Колегите от ДБГ имат Национален съвет утре и се надявам да получат мандат за успешно финализиране на преговорите и заедно да се явим на изборите, заяви Кънев.

 

Той се обърна за подкрепа към всички СДСари, за които Бойко Борисов не е европейското лице в Бълагрия. Имам моралното право да се обърна към тях, защото сме били рамо до рамо на много избори, имам приятели сред тях, подчерта той.

Приех без да съм се подготвял да бъда кандидат, но се чувствам готов за най-важните задачи – за обединение на демократично мислещите хора в България, за хората които искат да са представени в Европейския парламент и в следващия български парламент и да бъдат представени силно в местните органи на власт, заяви Радан Кънев.

Аз съм обединявал тези хора в последните 10 години, за съжаление не винаги успешно,

коментира още той.

 

Радан Кънев беше съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок, който напусна управляващата коалиция, без да каже на парньорите си.

Той подчерта, че лично Светослав Малинов го е помолил да заеме мястото му в листата, а всички лидери на партии в коалицията също са се обърнали към него.

Самият Светослав Малинов подчерта, че е взел решение да напусне битката за европарламента заради инцидента миналата седмица, който не му позволи да гласува срещу влизането в дневния ред на ЕП на пакета „Макрон“, тъй като това щяло да се използва от опонентите и да разруши доверието към демократичната общност.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...