Петър Москов и други от ДСБ правят партия КОД - 24novini.bg

Петър Москов и други от ДСБ правят партия КОД

Петър Москов създава нова партия. Петър Москов създава нова партия.
27.03.2019 | 20:46
(0 гласа)

Още една нова партия ще се появи в дясното пространство. Тя ще е на Петър Москов, който беше заместник-председател в партията, основана от Иван Костов и наследена от Радан Кънев - ДСБ.

Както неведнъж сме писали, бившият заместник-председател на ДСБ и министър във втория кабинет на Борисов - д-р Петър Москов, планира да направи своя партия.

По първоначална информация партията на Москов трябваше да бъде учредена през март, но до края на месеца има 2 дни.

Според сайта „Клуб Z“ партията ще се казва "Консервативно обединение на десницата"(КОД) и ще включва и други бивши членове на ДСБ, които подкрепиха Москов в решението му да остане част от правителството след изненадващото напускане на коалицията Реформаторски блок – ГЕРБ от тогавашния председателна ДСБ – Радан Кънев.

 

Ако партията успее да се учреди навреме, е възможно да участва на европейските избори през май тази година.

Крайният срок за това, обаче, е 10 април 2019 г.,

което означава, че е почти сигурно, че новата партия няма да може да участва сама на евроизборите. Но, разбира се, би могла да подкрепи нечия листа или да даде свои представители в нея като заявка за бъдещо сътрудничество.

След един от скандалите на патриотите стана ясно, че е имало предложение Москов да участва в тяхната листа като това е довело до разцепление сред партньорите.  

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...