Статии с етикет: десни - 24novini.bg
Статии с етикет: десни - 24novini.bg

"Обръщаме се към президента Радев и настояваме, искаме, молим го да свика КСНС – да видим кой ще носи отговорност за ситуацията с НАП." Това каза в декларация от името на група лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с кризата в НАП, предаде „Фокус“.

Десните от Движение "България на гражданите" (ДБГ) питат вътрешния министър Младен Маринов откраднати ли са банкови сметки при хакерската атака.

Опозиционната дясноцентристка „Нова демокрация” печели убедително предсрочните парламентарни избори в Гърция. Начело на партията е Кириакос Мицотакис. Тя получава близо 40 на сто от гласовете, което й дава абсолютно мнозинство.

Десният общински съветник от "Движение България на гражданите" Живко Табаков обяви кандидатурата си днес за кмет на Бургас. Това е първият кандидат, който оспорва хегемонията на Димитър Николов за нов мандат. Николов е кмет на Бургас от 2007 г. и е заместник-председател на ГЕРБ.

Със 156 от 160 гласа Манфред Вебер бе избран за председател на дясното политическо семейство европейската народна партия (ЕНП). Нямаше други кандидати.

Партията СДС, която на тези избори е в коалиция с ГЕРБ, изпрати отворено писмо до втория в листата на "Демократична България" - Стефан Тафров. В писмото от СДС предупреждават Тафров, че извършва кражба на знака с лъвчето на СДС в агитационните си материали. В позицията на СДС се подчертава, че ще бъде сезирана ЦИК за казуса, а Стефан Тафров е наречен "политически номад" и "политически джебчия", който "отдавна няма нищо общо със СДС". Няма нужда от "фалшиви седесари", подчертават в писмото си от щаба на СДС и напомнят, че пет месеца СДС са опитвали да постигнат обединение с партията на Тафров, но са били унижавани.

 

Предизборната кампания на партиите за изборите за Европейски парламент на 26 май тази година започна.

 

"Движение България на гражданите" се отказа от участие в предстоящите избори за европарламент, пишат от партията в позиция до медиите днес.

"Това, което е по нотариален акт, съм го декларирал. Какво да декларирам извън нотариалния акт? Няма нищо незаконно пристроявано, достроявано, правено, и т.н. Това, което съм купил от предишния собственик, е декларирано."

 

Страница 1 от 9

Горещи теми

Нагоре...