Манолова: Заради безхаберието на властта хората страдат (видео) - 24novini.bg

Манолова: Заради безхаберието на властта хората страдат (видео)

11 хил. литра вода е второта дарение на "Изправи се.БГ" и Мая Манолова за пернишкия квартал Църква Изправи се.БГ
03.01.2020 | 10:20
(0 гласа)

Мая Манолова: Хората бедстват без вода заради безхаберието на управляващите

Това каза Мая Манолова в разпространено днес видео,

след като тя и Гражданската платформа "Изправи се.БГ" дариха днес рано сутринта 11 хиляди литра вода на кв. Църква на Перник в кампанията „Вода за Перник, вода за България”.

"Водата, която доставихме, е нашият жест за съпричастност и ще продължим с кампаниите за доставяне на вода. Управляващите да обяснят на хората кога ще им бъде възстановена водата”, каза още Манолова.

Дарението прие кметът на квартала, който благодари за акцията.

Тихомир Василев от „Изправи се.БГ” съобщи, че утре и на следващия ден ще има доставки от 3700 литра от сдружението за с. Люлин, което от две седмици няма вода. За неделя готвим и следващо дарение от над 3000 литра вода от столична фирма – сега уточняваме в кой квартал или населено място да я доставим, обясни още Василев.

На 30 януари в Централната ремонта база в кв. Проучване в Перник от „Изправи се.БГ” доставиха дарение от 2730 литра минерална вода за жителите на Перник.

От Изправи се.БГ напомнят, че от 28 ВиК-дружества в областните градове, 27 се управляват от държавата и кризата е вина на премиера и управляващите.

"Аналогичен е и случаят с ВиК – Перник. Дружеството е с 51 % държавно и 49 % общинско участие. Загубите на вода в Перник са над 74 %, според официалните данни на КЕВР и това е състоянието от години. И общината в Перник до скоро, и държавата от 10 години се ръководят от ГЕРБ, водният режим за гражданите е факт, а оставки няма”, се казва още в позиция на „Изправи се.БГ”.

Режим на водата има в областите Перник, Плевен, Габрово и Ловеч, а от вчера стана ясно, че пред режим са Сливен, Шумен, Търговище, Ботевград, Варна и др.,

които са на минимума на водните си запаси.

Кампанията на „Изправи се.БГ” под мотото „Вода за Перник, вода за България” продължава с нови дарителски акции в събота и неделя.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...