Ананиев удължи срока на проверката за смъртта на малкия Алекс - 24novini.bg

Ананиев удължи срока на проверката за смъртта на малкия Алекс

Кирил Ананиев удължи срока на проверката на болниците заради смъртта на малкия Алекс 24новини
30.11.2019 | 14:58
(0 гласа)

Окончателният доклад за смъртта на 3-годишния Алекс, който беше прехвърлян между три столични болници, все още не е готов, тъй като се очаква да птистигнат всички документи по случая. Това стана ясно от изявление на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти в Народното събрание вчера, след парламентарния контрол.

 

 

Преди дни той заяви, че очаква окончателният доклад да е готов до края на седмицата.

До петък обаче е получил само предварителен доклад, чакат се и резултатите от четирите независими експертизи.

„Сутринта разговорях с директора на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Докладът отново е предварителен, а не окончателен. Мотивите са, че все още пристигат нови и нови медицински документи, резултатите от кръвни изследвания, очакваме и резултатите от четиримата независими експерти, които също са много важни", обясни Ананиев.

"За съжаление ще се наложи да удължа още малко срока.

Казвам го със съжаление, защото поех ангажимент пред родителите на Алекс и пред главния прокурор да действаме бързо, но такива случаи изискват технологично време“, каза още той.

Здравният министър обаче не уточни с колко точно ще бъде удължен срокът за окончателния доклад.

На въпрос дали има доказателства, които да потвърдят поставената диагноза на починалото дете, министърът посочи, че такова е мнението на повечето специалисти. „Надали мога да го кажа.

Но повечето от медицинските специалисти смятат, че това е двустранна бронхопневмония със силна инфекция, която се развива в изключително бързо“, каза Ананиев.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...